Főoldal BeállításokRegisztrációJelszó-menedzsmentFórum fejlesztés
Tudomány / kondenzcsík??
 
.: Autó :..: Mozi :..: Szabadidő :..: Internet :..: UNIX :..: Hardware :..: Windows :..: Zene :..: Betonkeverő! :.
.: Sport :..: GSM :..: Politika :..: Ámor :..: Kóder :..: DVD :..: Hit :..: Agóra :..: Gamer :..: RPG :..: Tudomány :.
krapulax    Válasz erre (7)2004. június 10. 14:13:57

Hőerőművekből is van ilyesmi, a kéményből, nem a hűtőtornyokból..

 
Vinux    Válasz erre (6)   Privát üzenet2004. május 26. 12:06:07

Sziasztok!
Az echt.hu website most minden új felhasználójának ingyen webes eszközökkel, és szolgáltatásokkal kedveskedik.
pl; ingyen profi WEBLAP, ingyen TERMÉK KATALÓGUS, ingyen HÍRLEVÉL RENDSZER, ingyen VENDÉGKÖNYV, továbbá tárhely, és ingyenes elhelyezés saját szerveren...
Nézzétek meg, csak jól járhattok vele!
Ez az én weblapom, ami 5 perc alatt készült el: http://bogbogi.echt.hu
http://www.echt.hu

 
LR p. g.    Válasz erre (5)2004. május 20. 12:42:08

AZOKBÓL felhő lesz!

 
Karakán J.I.Joe    Válasz erre (4)   Privát üzenetHivatkozás (3)  2004. május 19. 15:47:32

Nem felhő lesz, de mindegy.

 
LR p. g.    Válasz erre (3)2004. május 19. 11:29:21

Nekem is ez volt az első gondolatom..

Hozzátenném, hogy a Csendes-óceánon a nagyobb hajóknak is felhők lesznek a füstgázaik nyomán, és ez a jelenség müholdról követhető..

 
Karakán J. I. Joe    Válasz erre (2)Hivatkozás (1)  2004. május 18. 18:56:58

Ezek az emberek nem nagyon hülyék, hanem tövig. A kondenzcsík élettartam, mérete, stb. függ a magasságtől és az ott uralkodó: hőmérséklettől, páratartalomtól, széltől, napsütés lététől/nemlététől. Ezen felül függ az adott repülőgép turbinájától, turbináinak számától, elhelyezésétől. Semmi extra tartáj nem kell a különböző kondenzcsíkok előállításához.

 
LR p. g.    Válasz erre (1)2004. május 17. 16:11:12

Kondenzcsík vagy klímakísérlet?

Index
2004. május 15., szombat 16:00


Az utóbbi években sokak szerint szerte a világban különös kondenzcsíkok tűntek fel a sűrűn lakott térségek felett. A csíkok nem oszlanak el maguktól, hanem néhány óra leforgása alatt fátyolfelhővé alakulnak. A civil megfigyelők aggodalmát fokozza, hogy a jelenség hivatalosan nem létezik.Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat


h i r d e t é sA hagyományos kondenzcsík (contrail) akkor keletkezik, amikor a magasan (jellemzően 10 ezer méter felett) haladó sugárhajtású repülőgép okozta nyomástól kicsapódik a levegőből a vízgőz, illetve apró jégkristályok keletkeznek. Az ilyen csík általában néhány perc után magától eloszlik.

A chemtrail (kémiai csík) kifejezés viszonylag újnak számít, de az internetes keresőprogramok rengeteg oldalt dobnak fel ebben a témakörben. Ezen leírások szerint a chemtrail teljesen máshogy viselkedik, mint a kondenzcsík. Közvetlenül a keletkezése után kondenzcsíkra hasonlít, viszont feloszlás helyett lassan szétterjed, és széles felhősávvá alakul.

A rendelkezése álló hatalmas mennyiségű kép szerint a különálló csíkok szisztematikusan behálózzák az eget, és órákon keresztül felismerhetőek maradnak. A megfigyelések szerint a jelenség nyomán bármilyen tiszta kék égbolt gyorsan átlátszatlan, szürke masszává alakulhat. A beterítést követő napokban az adott területen bizonyosan nem lesz csapadék.

Bárhol megtekinthető


Tekintse meg képeinket!
A chemtrailnek elnevezett csíkok a feljegyzések szerint 1997-1998 környékén jelentek meg az USA felett. Azóta ugyanilyen furcsa csíkokat fényképezhetnek le a házaik felett Nagy-Britannia, Németország és Ausztrália lakói is. Egyes források szerint azonban a kormányok ellenkezése miatt a csíkok ismeretlenek Kína és Brazília felett. A Bodeni tó felett megjelenő csíkokat dokumentáló egyik német felhasználó szerint ráadásul pénteken és a hétvégén szabadnaposak a csíkhúzó gépek.

A hivatalos álláspont szerint a laikus megfigyelők kereskedelmi repülőgépek kondenzcsíkjai miatt paráznak. Viszont a megörökített mintázatok szerint a nevezett repülőgépek egészen furcsa útvonal mentén haladnak, például láthatatlan határok mentén visszafordulnak a kijelölt terület beterítésére.

Állandó kondenzcsík

Az amerikai környezetvédelmi ügynökség (EPA) néhány évvel ezelőtt kiadott egy tájékoztatót a kondenzcsíkok természetéről. Az irat szerint a gyorsan eloszló típusokon túl a légnedvesség és a hőmérséklet megfelelő szintje mellett állandó kondenzcsíkok is keletkezhetnek.

Az EPA szerint hajtóművek által okozott turbulencia miatt több kilométeres átmérőjűvé szétterülő, tartósan megmaradó kondenzcsíkok legfeljebb a Föld felszínének 0,1 százalékát takarhatják el. Az amerikai hatóság szerint a tartós kondenzcsíkok nem jelentenek veszélyt a lakosságra, mivel jéggé fagyott vízpárából állnak.

Nincs kémiai anyag

Az amerikai oceanográfiai és légköri felügyelet (National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA) által kiadott hasonló tájékoztató szerint a tartós kondenzcsíkok szintén nem tartalmaznak semmilyen kémiai anyagot, csupán a légköri viszonyok alakulása miatt maradnak fenn viszonylag sokáig.

Aggódik a csíkok miatt?


Nem láttam még ilyet 311
Van értelmes magyarázat 126
Azért elég para 522
Ordas kamu az egész 329
Nem izgulok erre 128
A NOAA szerint a tengerészek már régóta figyelik a kondenzcsíkok viselkedését, és így következtetnek arra, ha változás várható az időjárási viszonyokban. A klímakutatásokban szintén be kellett vonni a légiközlekedés hatását, az ugyanis befolyásolja a felhőképződést, emlékeztet a NOAA. A klímára gyakorolt hatást a NASA napokban kiadott anyaga is hangsúlyozza.

Akkor is összeesküvés

A világ nagyvárosai felett megörökített csíkok azonban rendkívül furcsák. A kérdéskört tanulmányozó felhasználók szerint kémiai anyagokat sőt biológiai ágenseket szórnak ki ezekből a gépekből, és minden hivatalos megnyilatkozás csak a gyanú elaltatását szolgálja.

Egyesek az állítólagos lehullott apró szálakat vizsgálják mikroszkóp alatt, és növesztett nanostruktúrákról számolnak be. Mások hámsérülésekből kihúzható, sebek gyógyulását akadályozó szálakról, a chemtrail sújtotta napokon asztmatikus tünetekről tudósítanak.


Klikk a képre!
A repülőgépekről készített közeli felvételek szerint a csík a hajtóművektől függetlenül, jóval a gép mögött keletkezik. Egy állítólagos repülőgépszerelő beszámolója szerint kis híján kirúgták, amikor egy utasszállító gép szervizelése közben oda nem tartozó tartályok csővezetékét próbálta megfejteni.

Az összeesküvés-elméletek híveit nem nyugtatják meg azok a felvételek sem, ahol a repülőgép csíkja néhány másodpercre kihagy, mintha mondjuk a személyzet átkapcsolna egy másik tartályra.

Bin Laden is kapott belőle

A nyugalmat az sem fokozza, hogy az amerikai képviselőház a 2001-es Space Preservation Act (világűr megóvási törvény) szövegében a tiltandó eszközök között sorolta fel a chemtrail kifejezést is. Ugyanebben az évben a Bin-Laden utáni hajsza során sűrű 8-as alakzatokat írtak a Tora-Bora hegylánc fölé, a civil megmondóemberek szerint biztosan a barlangrendszert felderítő radarok segítésére.

Mivel a hivatalos magyarázat teljességgel hiányzik, a laikus felhasználó a legelképesztőbb okokat vélik felfedezni a chemtrail jelenség mögött. Eszerint a Föld klímájának módosítása zajlik a háttérben, ahogy azt Teller Ede néhány éve egy olaszországi konferencián állítólag felvetette. Valaki később email útján rákérdezett, hogy az ötletet megvalósították-e, de agg tudós akkor azt mondta, hogy tudomása szerint nem lett belőle semmi. Tellernek az erre vonatkozó cikkei viszont sokszor idézték az évek során. Ugyanígy szabadon tanulmányozhatók az időjárásra vonatkozó különböző szabadalmak is.

További elképzelések szerint a lakosság titkos beoltása vagy megfertőzése történik a chemtrail-ek segítségével, esetleg tudatmódosító kísérlet zajlik. Mások szerint be nem jelentett kozmikus katasztrófára készül fel a világ, a mélyebb légrétegekben ionizált sávokat létrehozva, avagy a felhőrétegekkel a köznép elől a látványt eltakarva. Természetesen ezek az inonizált rétegek a globális fegyverként használható és az időjárás módosítását célzó titkos HAARP projekt számára is kapóra jönnek, vetik fel mások.

Már a Szovjetunióban is

Időjárást módosító kísérletek régóta történnek a világban, jelentette ki az Index kérdésére Buránszkiné Sallai Márta, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) főosztályvezetője. Magyarországon a rendszerváltás előtt jégeső elhárítás volt Pécs mellett a Tenkes hegyen illetve Baján. Az ezüstjodid rakétákat alkalmazó beavatkozásokat az egykori Állami Biztosító támogatta.

Jelenleg magáncég végzi a tevékenységet, viszont már füstöléses módszert használnak, mondta az OMSZ főosztályvezetője. A beavatkozás arra irányul, hogy befolyásolják a vízpárából képződő kondenzmagvak méretét. Csapadékeltérítő és csapadékkeltő alapkutatásokat azonban Magyarországon senki nem végez, tudtuk meg.

Buránszkiné Sallai Márta nem hiszi, hogy Magyarországon az időjárás átfogó módosítása zajlana. Az ilyen technológiákat a szakirodalom veszélyesnek tartja, mivel kiszámíthatatlan hátulütői lehetnek. Arról azonban korábban lehetett hallani, hogy olimpiai megnyitókon, a volt Szovjetunió fontos felvonulásain alkalmaztak felhőoszlatást, mondta az OMSZ főosztályvezetője.


Képek itt:http://index.hu/tech/tudomany/chem0515/

 
Tudomány / kondenzcsík??
 
A hozzaszolashoz regisztracio es belpes szukseges!
Az oldal 0.100087 másodperc alatt generálódott.
© 2001-2009 by tibyke
impresszummédiaajánlatmoderálásstatisztika