Főoldal BeállításokRegisztrációJelszó-menedzsmentFórum fejlesztés
RPG / eRepublik, The New World
 
.: Autó :..: Mozi :..: Szabadidõ :..: Internet :..: UNIX :..: Hardware :..: Windows :..: Zene :..: Betonkeverõ! :.
.: Sport :..: GSM :..: Politika :..: Ámor :..: Kóder :..: DVD :..: Hit :..: Agóra :..: Gamer :..: RPG :..: Tudomány :.
Vrabecz Janos    Válasz erre (3)   Privát üzenet2009. augusztus 7. 23:34:59

www.egobba.de

itt van a világtérkép, itt megnézhetitek ,hogy éppen melyik ország melyik országot foglalta el.
lesz egy zászló a jelmagyarázatnál (elsõ jel) katt arra és a térkép frissül.

Üdv: Vrabecz Janos, eMagyarország egyik századának tagja. :)

 
Vrabecz Janos    Válasz erre (2)   Privát üzenet2009. augusztus 7. 23:32:10

Teljesebb ismertetõ:..

http://hu.wikipedia.org/wiki/ERepublik

Összefoglalva lehetsz: kém, elnök, kongresszus tag, újságíró, katona, cégvezetõ, pártelnök.. stb. stb..

Ha kedvet kaptál és regelni szeretnél akkor ezt ezen a dirket linken teheted meg.

http://www.erepublik.com/en/referrer/Vrabecz+Janos |fs=36|

 
Vrabecz Janos    Válasz erre (1)   Privát üzenet2009. augusztus 7. 23:30:58

eRepublik, The New Wold

Kis történet

I. INDEX CIKK:
http://index.hu/tech/net/2009/02/09/segitseg_az_eromanok_elfoglaltak_emagyarorszagot_/

II: INDEX CIKK:
http://index.hu/tech/net/2009/04/08/hogyan_lett_emagyarorszag_nagyhatalom_/?

...... eMagyarország felemelkedése azzal kezdõdött - és ezt a történelemben oly sokszor megfigyelhetjük - ami a legsötétebb pillanata volt, a majdnem teljes vereség, a régiók kilenctizedének román elfoglalása, a keserû vereségek amelyek elindították az erepublik elsõ világháborúját. Ez nagyon sok magyart arra késztetett, hogy itthagyja a játékot, vitákat és veszekedéseket szült - de szerencsére néhányakat arra sarkallt, hogy elkezdjenek együtt dolgozni és megindulni azon a hosszú és akadályokkal terhes úton, ami végül egy új eMagyarország felemelkedéséhez, az erepublik egy új nagyhatalmának a kialakulásához vezetett.

És a közkeletû vélekedéssel szemben, ez a folyamat nem a baby-boommal kezdõdött. Már jóval ezelõtt eMagyarország olyan szerencsés volt, hogy volt néhány karizmatikus vezetõje, akik talán kevésbé ismertek, mint a késõbbiek, de akik munkájukkal lehetõvé tették, hogy eMagyarország egyszerûen létezhessen a nagy és ellenséges szomszéd árnyékában, mindenféle nyersanyag híján; akik elkezdték a külföldi kolóniákat kiépíteni, hogy ellássák a magyar gazdaságot a szükséges és elengedhetetlen nyersanyagokkal, akik elõször elkezdtek embereket toborozni, hogy legyen elég munkás kéz a gyárakba, és akik elkezdték felhalmozni a termékeket, a fegyvereket a késõbbi háborúkhoz és az élelmiszert a késõbbi újoncokank - akiknek a munkája nélkül a késõbbi generációk csak futóhomokra építkezhettek volna...

De a nemzetközi színtérre az igazi kilépés a baby-boommal kezdõdött. Sokan és sokat mondtak már róla, sok és sokféle rekordot írt az erepublik történetébe ez a látszólag egyszerû történés. Az elsõ olyan volt, amikor a játékosok erepublikja lépett ki a mátrixból a valóságba, és mutatta meg magát ott. Az emberekhez szólt, segítséget kért, és az emberek jöttek segíteni. Sokkal, de sokkal többen mint amire számítottunk, mint amire fel voltunk készülve - minden elõkészület ellenére is - mint amire készen álltunk. Mégis, megtettük amit meg tudtunk, és õk hatalmas fordulatot hoztak cserébe nem csak eMagyarországon, de az egész eRepublikon - eleinte mint utazó szavazatok az itteni, speciális, állampolgárság nélküli környezetben, késõbb mint a gazdaság motorja és legutóbb mint katonai erõ hozták meg a változást.

A változás, amit hoztak eMagyarország státuszában annyira hirtelen történt, hogy az átmenet nem volt se könnyû, se hibáktól mentes. A türelmetlen, és a realitásokat még nem ismerõ lakosság eredményeket követelt mielõtt eredményeket szállíthattunk volna, és a megígért-megálmodott visszaszerzése a régióknak messze nem volt egy könnyed szórakozás. Sok-sok próbálkozásba került, elvesztegetett aranyakba és erõfeszítésekbe, rengeteg tervezésbe és kooperációba a szövetségesekkel, és bizony sok csalódásba is, amikor Románia az akkor még létezõ régiócserét is latba vetette, csak hogy megtagadja tõlünk a megnyert csatát - de végül a folyamat gyõzelemmel zárult, és amikor Budapest visszakerült eMagyarországra, akkor bizony sokunknak könnyes lehetett a szeme a gyõzelem örömmámorában... és elkezdõdhetett az újjáépítés, ahogy a baby-boom második hulláma megtöltötte a régi-új régiókat, és kórházakat építettünk, és megint lehetett újakat tanítani, beilleszkedésüket segíteni, együtt örülni velük.

És a régvárt céllal együtt jött az elõrelátható megtorpanás is - merre tovább? A blokkolás elvesztésével Románia elkezdhette a régóta tervezett és elkezdett menetelését Ázsiában, Karnataka felé, hogy öszezúzza Indonéziát, a régi ellenfelet... miközben itthon az index-generáció elkezdte kimutatni oroszlánkörmeit, és eMagyarország hadserege hirtelen vetélytársává vált sokaknak erepen. Néhány akkor hevesen kritizált, majd késõbb agyondicsért, de brilliáns hadmozdulattal, amelyek során megtámadtuk Horvátországot, ezzel aktiválva veszélyesen sok MPP-t, de emellett nyerve két szükséges, ún oldalháborút Ausztriával és Lengyelországgal, majd az ezt követõ gyõzelmekkel újra nem eredeti régióban lettünk határosak Romániával, azaz újólag tudtuk blokkolni õket, ezáltal lélegzetvételhez juttattuk Indonéziát amely már körömszakadtáig küzdött hogy megtartsa a hihetetlenül értékes Karnataka régiót... közel volt, nagyon közel volt, és a dagály az utolsó órákban fordult csak meg - de megtette.

Belemehetnék a csalások, hamis aranyak és bugok gyanús történetébe is, de ez a történet nem errõl, nem ezekrõl szól - a folyamat, az elõrenyomulás megállt, és ahogy eMagyarország és eIndonézia immáron együtt támadhatott - a szükséges segítséggel Oroszország, Irán és Kína részérõl, a szövetség teljes haderejével - fáradhatatlanul, régióról régióra haladva, hogy elérjék céljukat - a Román birodalom két ékkövét, a nyersanyagrégiókat, amelyek nélkül nem válhat hatalommá egy ország sem, mert ezekre lehet robusztus gazdaságot, azaz biztos jövedelmet, ütõképes hadsereget építeni. A két régió támadása úgy történt, hogy Romániának döntenie kellett, melyiket védi meg - és az elõrelátható döntést hozták meg a román hadvezetésben. A csata amelyet WSR-ért vívtak az erep legvitatottabb csatájává vált, amelybe az adminok is belenyúltak, a vsata állását is megváltoztatva a csalások miatt - egy olyan cselekedet volt ez, amit azóta is hevesen vitatnak mindkét oldalon akkor és azóta is - és ami azt okozta, utolsó cseppként, hogy eRománia effektíve visszavonult a csatából, majd az ezt követõkbõl is, bojkottálva a játékot, amíg az adminok ki nem javítják a játékot tönkretevõ bugokat és csalási lehetõségeket.

Tehát eMagyarország elnyerte a nemvárt régiót is, majd folytatta menetelését tovább, az eredetileg kitûzött célja felé - a sokkal védhetõbb, azaz biztonságosabb vasérclelõhelyek felé az Urál hegyei között, majd megvívva érte, a két hatalom, a PEACE GC két oszlopa immáron találkozhatott az Urál bérceinél, az orosz sztyeppén... amikor majd elmesélem ezt a játékot barátoknak, sosem fogom kihagyni ezt a valószerûtlen mozzanatot, amint eIndonézia és eMagyarország határossá válik valahol Oroszországban... és mi folytatjuk az eltervezett hadmozdulatokat, és elfoglaljuk, majd valószínûleg felszabadítjuk az ukrán régiókat, hogy biztonságossá, védhetõvé tegyük mindkét vasérclelõhelyet a jövõre nézve is.

Hát így történt eMagyarország felemelkedése. Visszatekintve az elmúlt idõszakra, mint olyan aki ha nem is az egészet, de a nagy részét láttam, azt kell, hogy mondjam, ez egy valódi mese, egy olyan álom, amelyben ha voltak is hibák, megingások, sötétebb ecsetvonások is, mégis akkora sikertörténet, amekkorát a valóságban szinte el se lehetne képzelni - ahogyan az emberek itt bármik lehetnek, úgy ez igaz az országokra is. Én megtisztelõnek érzem, hogy részese lehettem ennek a történetnek, mert jó volt részese lenni, mert jó volt elmesélni, és mert most jó visszatekinteni rá. Mert ez a történet nem csak egy erõs e-országot hozott létre, de egy erõs, büszke és találékony közösséget is - amelyre szintén büszke vagyok.

eMagyarország megtette.

Elkezdte mint egy küzdelmet a létezésért és amit elért, az valódi nagyhatalmi lét.

Mi, magyarok büszke nép vagyunk, néha talán túlságosan is.

De most van mire büszkék legyünk:

eMagyarorszagra.

ÍRTA: Quicksilver, eMagyarország exelnöknõje
|fs=18|

 
RPG / eRepublik, The New World
 
A hozzaszolashoz regisztracio es belpes szukseges!
Az oldal 0.009545 másodperc alatt generélódott.
© 2001-2009 by tibyke
impresszummédiaajánlatmoderálásstatisztika